Robin Söderling

Redan som liten var Robin bestämd – han visste att han skulle spela tennis. Han spenderade all sin lediga tid ensam i tennishallen i väntan på att någon skulle behöva en partner att spela med – gammal som ung, nybörjare som proffs.

Redan som liten var Robin bestämd – han visste att han skulle spela tennis. Han spenderade all sin lediga tid ensam i tennishallen i väntan på att någon skulle behöva en partner att spela med – gammal som ung, nybörjare som proffs. Redan då var hans talang uppenbar och det pratades om stjärnskottet i Tibro, den lilla orten två mil öster om Skövde – så att Robin några år senare skulle vara en av de mest framstående tennisspelarna i Sverige var det nog inte många som förvånades av. 

I början av 2005 rankades Robin som nummer 30 i världen, men i augusti samma år överansträngde han sitt knä vilket ledde till sex månader av intensiv träning och rehabilitering tillsammans med en av Aim-X grundare, Ali Ghelem. När han återigen intog tennisbanan i februari 2006 hade han fallit 80 placeringar och landat på 100 i ranking. 

Därefter tog Robins karriär ytterligare en vändning – spikrakt uppåt.

Endast ett år efter att han rehabiliterats och återhämtat sig från sin skada passerade han sin allra bästa ranking och blev 23:a i världen – en placering han fick behålla under några år. Därefter fortsatte han att klättra – från 23 till 18, 10, 8 och sedan till platsen som den fjärde bästa tennisspelaren i världen. 

Hans bedrifter är många, men det som verkligen placerade Robin på tenniskartan och gjorde att hans namn spreds världen över var vinsten mot världsettan tillika titelförsvararen Rafael Nadal på det röda gruset i Franska Öppna.


Robins karriär har kantats av stora framgångar och motgångar – och det var en av dessa motgångar som ledde till att han år 2011 lade ner sitt racket för gott. Efter det blev hans ambition istället att skapa något för alla andra atleter där ute. Från en spelare till en annan har han nu utvecklat träningsutrustning och kläder av oslagbar kvalitet genom sitt varumärke RS Sports – numera även en stolt partner till Aim-X.

BOKA GRATIS KONSULTATION OCH FYS-TEST

TENNIS

GOLF

SPORTS
CLUB

ATHLETE STORIESOUR
TEAM